miercuri, 8 septembrie 2010

Flightless Bird


 Valurile se spargeau de mainile ei mari si pline de vanatai cu fiecare secunda care trecea. Nu era nici pe departe o durere chinuitoare, o mica amorteala, iar odata cu spuma marii a poposit pe genunchii ei micuti un fir de nisip. Cald, cat sa nu-i faca rau trupului si sa vrea apoi sa-l alunge. In bataia vantului si cu soarele luminandu-i corpul, inimia-i tresalta de fericire.

Era pentru prima oara anul acesta cand picioarele ei se contopisera cu nisipul si reusisera sa formeze un intreg, iar senzatia fusese putin de nedescris, dar cea de-acum, nu se putea compara cu nici una dintre senzatiile pe care le experimentase. Toate aceste delicii laolalta o facusera sa fie intr-atat de fericita incat sa nu isi mai doreasca nimic; sa'si contempleze mainile cum formeaza fel de fel de forme pe nisip, sa incerce sa tina in maini nisipul si sa nu-i mai dea drumul. 

 Dar ce pacat, el cadea. Asemenea unei clepsidre. Asemenea timpului. Picura, se scurgea, zbura, iar la final nu mai ramanea decat amintirea ca in mainile ei nisipul a vrut sa-si aiba locul. 

 Nici timpul in care s-au petrecut aceste lucruri n-a fost prea lung. Doar cateva minute. 

 Si cate lucruri pe care le purtam cu noi in suflet de-a lungul anilor se intampla in cateva minute. O succesiune de intamplari care nu trebuie sa dureze mai mult, dar care iti lasa o stampila pentru eternitate. Sau pana cand obosesti sa mai crezi ca toate momentele frumoase aidoma celui de mai sus se scurg intr-o clipita. 

 Nu-ti trebuie mai mult de minute sa prinzi privirea altcuiva si s-o porti cu tine mai departe.

 Nu dureaza mai mult de cateva minute ca nisipul sa se scurga printre degetele tale. 

 Nu dureaza mai mult de cateva minute sa prinzi drag de cineva iar apoi sa-l gonesti mult mai repede decat l-ai primit. 

 Totul zboara, se evapora si ramane acolo unde cu greu mai vrei sa intri. Sa incerci sa cauti cheia iar apoi sa mototolesti hartoagele doar ca s-o cauti pe aceea ce-ti atesta ca undeva, candva ai avut cateva minute de fericire. 

...fiecare lucru marunt si frumos zboara, dar se reintoarce. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu